Nadia se beroemde oliebolle

Posted in Bakes & Desserts

Deur Nadia Engelbrecht

Lewer 8-10 oliebolle
Bestanddele:
• 500ml witbroodmeel
• 5ml sout
• 1x10g droë gis
• 30ml botter
• 1 eier, geklits
• 170ml warm melk
• strooisuiker
Metode:
• Sif meel en sout saam en voeg gis by.
• Vryf botter in meel tot dit soos broodkrummels lyk.
• Meng die eier en melk en voeg by die meelmengsel.
• Meng tot 'n deeg en knie vir 10 minute tot deeg glad en elasties is.
• Laat die deeg vir 30 minute rus.
• Knie deeg af in vier dele, maak plat en vorm oliebolle.
• Laat die bolle rys vir 20 minute.
• Bak in diep olie tot goudbruin aan albei kante.
• Dreineer op papierhanddoek en rol in strooisuiker of maak 'n sous.
Sjokoladesous
100ml gouestroop, 150ml kakaopoeier, 1blik kondensmelk, 5ml vanielje.
• Verhit stroop effe op stoof, voeg kakao by en meng goed, voeg kondensmelk en vanielje by.
Karamelsous
250ml room, 30ml stroop, 65ml strooisuiker, 5ml mielieblom, koue water.
• Verhit als behalwe mielieblom en water oor lae hitte tot suiker opgelos is.
• Laat prut vir +-15min tot karamel kleur.
• Meng mielieblom met bietjie water tot gladde pasta vorm.
• Voeg by sous en laat verder prut tot sous effe verdik.