Tuna roulade

Posted in Someting Fishy

deur Mari Nagel

Vulsel
• 1 blikkie tuna
• 1 middelslag ui, fyngekap
• 60 g grof, gerasperde cheddar kaas
• 30 g grof, gerasperde yskoue botter of margarien
• 100 ml mayonnaise
• 15 ml blatjang
• 15 ml aangemaakte mosterd
Rol
• 4 eiers
• 50 ml suiker
• 2 ml sout
• 60 g koekmeel
• 1 ml peper
Bedekking
• 125 g maaskaas
• 100 g cheddar smeerkaas
• 50 g grof gekapte pekanneute • Fyn gekapte pietersielie
Metode
• Voorverhit die oond tot 200°C.
• Smeer 'n rolkoekpan en voer uit met waspapier. Dreineer en vlok die tuna.
• Meng met uie, kaas, botter, mayonnaise, blatjang en mosterd. Hou eenkant tot nodig.
• Skei die eiers. Klits die eierwitte tot skuim.
• Voeg suiker en sout by en klits tot styf.
• Klits die eiergele en vou by die eierwitmengsel in.
• Sif die koekmeelblom en peper bo-oor en vou dit ook in.
• Versprei die mengsel in die rolkoekpan.
• Bak die basislaag vir ongeveer 8 minute tot gaar en effens bruin.
• Keer dit op 'n klam doek uit en verwyder die waspapier.
• Smeer die vulsel oor die warm basis. Rol dit soos 'n rolkoek op en sny die punte netjies.
• Meng die maas- en smeerkaas en neute. Smeer dit oor die rol. Strooi pietersiele bo-oor.
• Verkoel die rol tot nodig.
• Lewer 8-10 porsies.