Marco se hoenderkerrie

Posted in With wings

Deur Marco Steenkamp

Bestanddele:
• 1kg hoenderborsies (opgesny)
• 1 ui
• 30 ml olie
• 2 knoffelhuisies
• 4 aartappels
• 1 hoenderekstrakblokkie
• 750 ml warmwater
• 2 lourierblare
• 60 ml kerrie
• 60 ml appelkooskonfyt
• 60ml asyn
• 60 ml suiker
• 30 ml borrie
• sout en peper na smaak

Metode:
• Sny jou ui in ringe en braai in olie tot glanserig.
• Braai nou jou fyngekapte knoffel saam met die ui. 
• Sit jou hoender by en braai die hoender bietjie bruin.
• Skil die aartappels en sny dit in kwarte. Sit dit by jou hoender in die pot in ‘n mengbak los jou hoenderekstrak in die warmwater op.
• Gooi nou al die res van die bestanddele in die mengbak by die hoenderekstrak en meng goed.
• Gooi dit oor die hoender in die pot en laat dit prut vir om en by 60 minute - dit behoort nou lekker gaar te wees.
• Om die kerriesous in jou pot te verdik. 
• Roer 10 ml maizina in 80 ml koue water tot dit n pasta vorm. 
• Roer dit deur jou kerriehoender en laat dit prut vir 10 minute.
• Bedien jou hoender met rys en ertjies. Die kleurkombinasie is mooi. 
• Ek geniet nog klein bietjie chutney by my hoender.
 

UA-34805051-1 UA-34805051-1